Konferensstol istället för frisörsalongsstol

Som ni kanske vet eller inte vet jobbar jag på en frisörsalong. På frisörsalongen hyr jag en stol, något som är normalt att man gör på en frisörsalong. Att hyra en stol innebär att jag betalar en summa varje månad till frisörsalongen, i utbyte mot att jag får klippa kunder där. Alla stolar utom ägarens på frisörsalongen tillhör någon som hyr den. Stolarna ser alla likadana ut, eller de gjorde det tills min stol en dag helt havererade. Upphöjningsfunktionen på stolen lade helt plötsligt av, så jag var tvungen att hitta en ny stol, att ta någon annans var inte en möjlighet. Då slog det mig att jag hemma på vinden hade en gammal konferensstol som min far hade fått av jobbet när han gick i pension för ca 15 år sedan. Pappa hade först planerat att ha stolen ståendes i vardagsrummet, men då han lider av smärtor i rygg och nacke, vill han hellre ligga i soffan och titta på tv i vardagsrummet. Då han inte ville slänga konferensstolen på grund av sentimentala värden, fick jag ta hand om den istället.

När min stol på frisörsalongen gick sönder, skyndade jag mig hem för att hämta konferensstolen. Konferensstolen som var i svart fuskläder passade som handsken inne på frisörsalongen. Då min stol står ut bland de andra frisörernas, är det många kunder som vill testa att bli klippt i den. Många kunder säger också efteråt att de aldrig har suttit i en skönare frisörsalongsstol. Konferensstolar på frisörsalonger kanske är framtiden?

Kommentarer är stängda.